- dopp i grytan - kopia.jpg (116.55 KiB) Visad 5550 gånger
Dopparedan
Dopparedan
Dopparedagen är en benämning för julaftonen. Namnet har uppkommit av att man på julaftonsdagen ofta åt ”dopp i grytan”, dvs. bröd som doppades i det varma skinkspadet i grytan på spisen.
Re: Dopparedan
En självklarhet på jul, iallafall hemma hos oss!
Re: Dopparedan
Vi brukar också följa traditionen. Anledningen till inlägget var att två yngre förmågor på jobbet vet att Julafton kallas dopparedan, men inte varför. Så denna del av det svenska kulturarvet håller nog tyvärr på att försvinna.
Re: Dopparedan
God Jul på Er alla!
Re: Dopparedan
Det är inte vidare gott, men för oss är det liksom ett startskott på julmaten och alla måste ta en liten bit.
God jul på er alla
God jul på er alla
Re: Dopparedan
Det är väl så vi också ser på det.