Några forskare i Milwaukee har återskapat ett 2500 år gammalt mjöd. Smaksatt med Älggräs och mynta.
Låter spännande.
http://www.sciencealert.com/scientists- ... -years-ago
Blog
http://people.uwm.edu/barnold/2016/07/1 ... in-swabia/
2500 år gammalt Mjöd på nytt
-
- Inlägg: 1787
- Blev medlem: 30 april 2015, 22:45
- Ort: Blekinge
Re: 2500 år gammalt Mjöd på nytt
Det skulle jag gärna testat.
Re: 2500 år gammalt Mjöd på nytt
Om denna smaksammansättning vet jag inget men utifrån flera års besök i Polen i kombination med besök på E-types restaurang Aifur kan jag rekommendera Polen. Här hittar du mång olika typer av Mjöd som de av tradition producerar och till en mkt rimlig kostnad (dock ej Aifur som lagt på stor mellanskillnad).
Re: 2500 år gammalt Mjöd på nytt
Instämmer med Ättelägg. polska Medovina är något jag med bävan blev bjuden på men accepterade av artighet. Fann att denna dryck om den är väl kyld är ren njutning slaget på glas.