Bliver denne hensigt praktiseret?

Historikus
Inlägg: 630
Blev medlem: 9 januari 2017, 16:43
Ort: København
Kontakt:

Bliver denne hensigt praktiseret?

Inlägg av Historikus » 21 september 2017, 10:08

Sådan står der under Välkomna till Skandinaviskt Arkeologiforum!
Dessutom kommer vi aktivt att ingripa vid inlägg som inte direkt bryter mot några regler, men som ändå inte riktigt håller den standard som vi önskar. Det kan innebära att ett meddelande som innehåller ett påstående som inte är styrkt kommer att rödmarkeras, och vi kommer att lägga till en kommentar om att en källa behövs . Ett sådant ingrepp skall inte ses som en varning, utan som en uppmuntran till att styrka påståendet ifråga.

Bliver denne intention praktiseret?

https://www.skandinavisktarkeologiforum ... p=298#p298

Användarvisningsbild
Yngwe
Inlägg: 3324
Blev medlem: 15 april 2015, 23:01
Ort: Gränna

Re: Bliver denne hensigt praktiseret?

Inlägg av Yngwe » 21 september 2017, 13:35

Inte alls i den utsträckning som var intentionen och som vi skulle önska. Periodvis inte alls. Och det finns flera anledningar. Efter att ha "modererat" intensivt i början av forumets historia satte sig ganska goda vanor hos de flesta, och då valde vi medvetet att tona ner det hela för att inte störa diskussionerna. Sen har vi blivit fler på forumet, och dessutom slarvigare, se vi har sen ett tag noterat behovet.

Dessutom, av flera olika anledningar, har vi inte full kapacitet i Tinget. Som ni kunnat se har vi försökt se om någon varit intresserad av att hjälpa till med det administrativa, men utfallet av det har varit dåligt. Och därför har vi helt uppriktigt inte hunnit med detta. Och situationen ser ut att vara den samma under en tid framöver.

Så, här behöver vi ju hjälp av medlemmarna att upprätthålla detta. Många är duktiga , andra inte. Alla kan anstränga sig lite genom att ange källa, citera kärntext därifrån eller förklara varför källan är relevant.

Kungsune
Inlägg: 1470
Blev medlem: 4 maj 2015, 08:37

Re: Bliver denne hensigt praktiseret?

Inlägg av Kungsune » 21 september 2017, 14:28

Ofta skriver man inte ut källan om det är en fråga som redan har avhandlats i samma eller en närliggande tråd redan tidigare. Det kan vara så att man anser att det rör sig om allmänstoff som man antar att deltagarna är väl insatta i. Då är det ju jättebra om de som är tveksamma tydligt anger att man efterfrågar en källa och specificerar exakt vilket påstående som man undrar över. Det är jättesvårt att veta var gränsen går inom olika traditioner. Ex. förförståelsen bland danska historiker vs svenska. Det har ganska ofta varit fallet att någon efterfrågat en källhänvisning men inte specificerat vilken fråga de saknar källa till. Bl.a. i Danagäldtråden. Ibland har dessutom inlägg som man har svarat på redigerats om så att det svar man skrivit inte längre är relevant och därmed kraftigt missförstås.

Skriv svar